Live. Breathe. Create

Waarom tweedehands?

Waarom tweedehands?

Waarom tweedehands kopen? Dit vraag je je vast af. Wel de eerste en belangrijkste
reden is natuurlijk financieel. Tweedehands kopen is een stuk goedkoper dan alles nieuw te kopen. Wat ik voornamelijk in de tweedehands winkels koop zijn accessoires. Ieder stuk die er staat straalt iets uniek uit, laat ons zeggen een verhaal.

 

 

Thrift shops

 

‘Yes I shop at thrift stores, no I am not poor’
 

 

 

Voordelen

Wist je dat thrift shopping ervoor zorgt dat ons milieu veel minder belast wordt? Ja ‘deuh’, je verkleint de afvalberg en zorgt ervoor dat er minder grondstoffen worden gebruikt nieuwe producten te maken. Je voorkomt de broeikasgassen bij het vervoer van deze nieuwe producten. Een groot voordeel bij sommige stukken is dat je er je eigen ding kunt van maken. Zoals je in mijn vorige vlog kon zien had Margot het over een tafel beplakken met foto’s van je familie, ieder stuk krijgt zo zijn unieke touch.

Daarnaast zijn er ook veel tweedehandsspullen die amper gebruikt zijn en alweer worden weggegooid, zonde toch? Mijn visie, ‘go give them a second live’.

 

Nadelen

Wel, wat zijn nu de nadelen? Wat ik een nadeel vind aan de kringloop winkel is dat je niet altijd vindt wat je wilt. Wanneer je opzoek bent naar iets zeer specifiek dan moet je soms geduld hebben vooraleer je dat unieke stuk vindt. Wat ik zeker ook niet in een kringloop winkel zou kopen zijn dingen gemaakt uit stof (die je niet kan wassen). Zo heb ik het over tapijten en stoffen zetels. Naar mijn mening niet zo hygiënisch.

TABOE

 

Vinden jullie dat er nog een taboe hangt rond dit onderwerp? Ik moet eerlijk toegeven de eerste keren dat ik naar een tweedehands winkel ging voelde ik me ongemakkelijk.

Nu vraag ik me af waarom ik me zo voelde. Doe wat je graag doet en wat jij denk dat goed is. Er zullen altijd personen zijn met een andere visie wel, ‘so be it.’ Doe lekker je eigen zin en draag je steentje bij tot een beter milieu.

 

 

Uniek

Opzoek naar een uniek stuk? Vele kostbare stukken zijn tweedehands aangekocht. Wie weet vind jij binnenkort de schat van je leven of net dat ene extravagante stuk die je interieur doet stralen. Zie onderaan de foto wat een mooi stuk wij recent tweedehands aangekocht hebben.

 

Kringloopwinkels, zoekertjessites, rommelmarkten noem maar op, er zijn heel veel mogelijkheden om tweedehands te shoppen. Saai shoppen is het zeker niet, je loopt een avontuur tegemoet. Zo ontdek je soms dingen waarvan je geen idee had dat ze bestaan. Je kan opzoek gaan naar je favoriete stuk, controleren op beschadigingen en soms wel eens afdingen. Leuk toch? Ik vind alvast van wel.

 

Graag had ik jullie mening over tweedehands shoppen geweten. 

Laat deze gerust achter hier beneden of ga naar mijn recente FB Post over deze blog en comment.

 

Live.Breathe.Create xGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram